Cautare

5053 de rezultate pentru "muresan alexandru director apia salaj" (3.59 secunde)
Aproape 69% dintre fermierii galateni au depus, pina la sfirsitul lunii aprilie, cereri la birourile teritoriale ale Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) pentru a beneficia de sprijinul financiar acordat pentru sectorul vegetal in 2007, a declarat directorul APIA Galati, Ionel Nicula.
Ieri, in ultima zi de depunere, taranii au luat cu asalt sediile Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA). Reprezentantii APIA spun ca pana luni, cu o zi inaintea expirarii termenului de depunere, 90% dintre fermieri solicitasera deja bani europeni.
Astfel, incepand de azi, APIA functioneaza in sediul Prefecturii Constanta, in fosta locatie a Directiei Generale a Finantelor Publice. ... Pana in prezent s-au inscris la APIA 12650 de fermieri, cu o suprafata de peste 455.000 de hectare.
„Fermierii care depun solicitarile în perioada 1-25 iunie vor primi însa penalizari de 1% pe zi din suma solicitata“, a explicat Sergiu Dragancea, directorul APIA Dolj.
Nu cred ca vor fi probleme in acest sens pentru ca biodieselul este deja utilizat in agricultura", ne-a declarat directorul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Galati, Ionel Nicula.
Potrivit surselor citate, APIA respecta conditiile pentru obtinerea acreditarii definitive, dar Autoritatea Competenta din MADR va monitoriza activitatea agentiei, deoarece mai persista anumite deficiente.
Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA) din România, în 2006, cota de piata a marcilor Daewoo era de 9%, cu 23.075 de unitati vândute. ... Afirmatiile acestuia sunt confirmate de APIA.
190.000 de fermieri au primit pana in prezent subventiile europene pe suprafata aferente anului 2007, valoarea platilor efectuate pana in acest moment fiind de aproximativ 26 de milioane de euro, a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA).Alti 77.000 de fermieri vor fi platiti pana la finele acestei saptamani, APIA solicitand fonduri la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR)."Mai sunt inca 180.000 de fermieri pentru care au fost efectuate si aprobate toate controalele, acestia urmand a fi platiti pana la sfarsitul lui aprilie 2008", precizeaza APIA intr-un comunicat.Conform angajamentelor Romaniei fata de Comisia Europeana, in cursul lui aprilie si pana la finalizarea tuturor controalelor, vor fi platiti acei fermieri care nu au fost implicati in conflicte de supradeclarare pe niciuna dintre parcelele declarate, nu au fost sanctionati in urma controalelor efectuate si nu au facut obiectul controlului prin teledetectie.Cele mai multe plati au fost efectuate in judetele Vaslui (18.575 fermieri), Teleorman (12.446 fermieri), Prahova (11.249 fermieri) si Dambovita (11.219 fermieri).
"Pâna acum, au depus solicitari pentru plata directa 26.129 de fermieri (cam 50%), din cei aproximativ 52.000 programati, pentru o suprafata de 118.000 de hectare", a afirmat Sergiu Dragancea, directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Dolj, care a precizat ca nici macar marii fermieri nu s-au înghesuit sa depuna solicitarile - au facut-o doar 128 din 527 de persoane.
"Pâna acum, au depus solicitari pentru plata directa 26.129 de fermieri (cam 50%), din cei aproximativ 52.000 programati, pentru o suprafata de 118.000 de hectare", a afirmat Sergiu Dragancea, directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Dolj, care a precizat ca nici macar marii fermieri nu s-au înghesuit sa depuna solicitarile - au facut-o doar 128 din 527 de persoane.
Potrivit APIA, Banca Centrala Europeana stabileste un curs valutar valabil pentru toate statele membre UE care efectueaza plati directe pe suprafata.
Potrivit Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), termenul limita pentru depunerea cererilor si data de referinta in functie de care se acorda subventia au fost modificate, iar fermierii trebuie sa depuna o noua cerere."APIA solicita crescatorilor de bovine sa se prezinte la sediile locale si judetene ale agentiei pentru a depune o noua cerere de sprijin pentru plata nationala directa complementara pentru sectorul zootehnic.
Solutia pentru mentinerea profitului si a marginilor operationale in afacerile cu masini este cresterea preturilor la serviciile post-vanzare, pe care companiile auto vor pune accent tot mai mult, in conditiile in care piata auto se apropie de stagnare, a declarat pentru Mediafax vicepresedintele APIA Brent Valmar."Marginile operationale sunt in scadere, nu numai la noi (Porsche Romania - n.r.), ci la toti jucatorii din piata.
Asa s-a intamplat in urma cu circa o saptamana, cand, in urma verificarilor prin teledetectie efectuate de reprezentantii Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA), s-au constatat neconcordante intre declaratiile date pe proprie raspundere de producatorii agricoli si realitatea din teren.
Potrivit actului normativ, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) este autoritatea nationala competenta pentru gestionarea masurii de ajutor financiar comunitar pentru procesarea primara a tulpinilor de in si canepa pentru fibre.
Numai 5.333 de fermieri din Olt, din cei 7.584 care au fost programati sa depuna cererile pentru subventii in perioada 3-11 martie, s-au prezentat la centrele Agentiei pentru Plati si Interventii in Agricultura (APIA).Functionarii institutiei au trimis fermierilor din judet care au solicitat anul trecut subventia europeana ce se acorda in sectorul agricol invitatii, care contineau informatii legate de data si ora la care acestia erau programati sa depuna cererile.
Dupa aproximativ o luna de cand Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) a dat startul la depunerea cererilor pentru plata pe suprafata, subventie care se acorda in sectorul agricol, 15.106 fermieri din Olt au depus dosarele la centrele locale ale Agentiei din judet.
Potrivit evidentelor Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Olt, suma pe care au solicitat-o producatorii agricoli a fost de 1.192.864 de lei, aceasta fiind ceruta de fermierii care au abatorizat carcase de porci, au livrat oua la centrele de consum sau au livrat miere la unitati de procesare specializate.
Subventia anuala la suprafata platita de Uniunea Europeana si de Guvern prin APIA ar putea fi majorata cu 35 de euro.
Reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) tin sa reaminteasca faptul ca termenul limita pentru depunerea declaratiilor anuale de cota de lapte este 14 mai a.
google-analytics.com